Buitenverlichting aanleggen

Home Elektro installatie

Buitenverlichting aanleggen

Bij Waterland Bouw combineren we al jaren onze expertise in de bouw van overkappingen en schuttingen met onze specialistische kennis van elektra installaties. Dit resulteert in sfeervolle buitenverlichting, verwerkt in schuttingen en overkappingen. Vanaf heden bieden wij het aanleggen van buitenverlichting ook als losse dienst aan, wanneer er bijvoorbeeld al een bestaande constructie bestaat of er nieuwe behoeften zijn ontstaan in stroomvoorzieningen in buitenruimtes.

Vraag een offerte aan

Wat wordt verstaan onder buitenverlichting?

We gebruiken de term buitenverlichting omdat verlichting in buitenruimtes tegenwoordig vaak verder gaat dan slechts tuinverlichting. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan verlichting aan de gevel van de woning, het verlichten van een oprit, of het aanleggen van extra stopcontacten t.b.v. losse buitenverlichting.

tuinverlichting aanleggen
buitenverlichting aanleggen

Waarom buitenverlichting aanleggen?

Het aanleggen van tuinverlichting, of buitenverlichting in het algemeen, zorgt voor enorm veel sfeer in buitenruimtes. Er zijn veel toepassingen voor buitenverlichting, die het aanzicht van de woning en/of tuin verbeteren wanneer het donker wordt. Denk hierbij aan;

 • Tuinverlichting in borders
 • Uitlichten van bomen en planten
 • Tuinverlichting in tegels of op looppaden
 • Verlichting in vlonders
 • Tuinverlichting in schuttingen
 • Buitenverlichting in overkappingen
 • Verlichting naast een voor- of achterdeur

Naast sfeer, is functionaliteit ook een belangrijk aspect bij de keuze voor buitenverlichting. Klanten kiezen bijvoorbeeld ook voor buitenverlichting voor de volgende situaties;

 • Voor het verlichten van een schuur
 • Voor het verlichten van een donkere oprit
 • Verlichting op basis van beweging voor meer veiligheid
 • Voor het gebruik van buitenkeukens
 • Feestverlichting voor feesten en partijen in de tuin

Verlichtingsplan tuin

Tuinverlichting brengt veel sfeer met zich mee, mits op de juiste manier aangelegd. Breng niet zomaar tuinverlichting aan, maar denk na over de elementen die je graag wilt benadrukken. Om de juiste sfeer te creëren, denken we graag mee na over een verlichtingsplan. We bespreken de wensen en gaan op basis van de situatie in de tuin of rondom de woning bekijken welke buitenverlichting geschikt is.

Philips Hue buitenverlichting

Vaak adviseren we het gebruik van Philips Hue tuinverlichting, maar werken desgewenst ook met andere merken. Met Philips Hue buitenverlichting kun je gebruik maken van vrijwel alle armaturen. Je wordt dus niet beperkt in keuze maar hebt wel alle voordelen van slimme verlichting voor buiten. Dankzij de wifi-verbinding kan je de verlichting eenvoudig bedienen met jouw smartphone of tablet, waar je ook bent.

Een ander bijkomend voordeel is dat Philips Hue buitenverlichting over het algemeen energiezuinig is, omdat er veelal gebruik wordt gemaakt van LED verlichting. Dit zorgt er tevens voor dat er kan worden gekozen uit verschillende kleuren verlichting voor het creëren van de gewenste sfeer in de buitenruimte. Je kunt je voorstellen dat verlichting in een overkapping een andere kleur verlichting vereist dan het uitlichten van een boom of andere element. Dit is allemaal apart van elkaar te regelen.

Buiten stroom aanleggen

Is er bij de woning nog geen stroom beschikbaar in de buitenruimte? Geen enkel probleem. Wij verzorgen de gehele elektrische installatie van A tot Z. Wanneer nodig, breiden we zelfs de groepenkast uit met een extra groep. Dit is bijvoorbeeld nodig wanneer er ook wordt gekozen voor het plaatsen van een heater of het leggen van extra stopcontacten.

Veilig buitenverlichting aanleggen

Veiligheid staat voorop als het gaat om elektriciteit buiten. Onze professionals hebben jarenlange ervaring en zijn op de hoogte van de laatste veiligheidsvoorschriften. Wij zorgen dat de buitenverlichting op de juiste manier wordt geïnstalleerd, zonder risico op kortsluiting of andere problemen. Zo garanderen wij dat de verlichting op de juiste manier geaard is en dat er geen overbelasting ontstaat.

Buitenverlichting laten aanleggen?

Het aanleggen van buitenverlichting verrijkt iedere buitenruimte en zorgt ervoor dat je langer van de tuin kan genieten. Het geeft sfeer en is daarnaast ook zeer functioneel. Ben je op zoek naar een doordacht verlichtingsplan voor buiten, gedegen advies en een betrouwbare elektrische installatie? Dan zijn de specialisten van Waterland Bouw bij uitstek geschikt voor jouw (tuin)project.

We onderscheiden ons door het gebruik van hoge kwaliteit materialen, vakkennis, nauwkeurige installaties en oer-Hollands hard werken. We denken graag mee met de klant om tot het beste resultaat tegen een scherpe prijs te komen.

Ons werkgebied is heel Nederland, maar we zijn vooral actief in de volgende plaatsen;

 • Aalsmeer
 • Aerdenhout
 • Alkmaar
 • Haarlem
 • Heerhugowaard
 • Hoorn
 • Landsmeer
 • Purmerend
 • Wormerveer
 • Zaandam

Kosten tuinverlichting aanleggen

Omdat ieder project anders is en de wensen per klant verschillen, leveren we uitsluitend maatwerk. Hierdoor kunnen we geen vaste prijzen hanteren zonder dat we de wensen hebben doorgenomen en de situatie kennen. Vertel ons daarom vrijblijvend meer over het project dat je in gedachten hebt, eenvoudig via het offerteformulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Vraag een offerte aan

Vragen? Of wil je een offerte aanvragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op. We beantwoorden graag al je vragen of bespreken je wensen voor een goede offerte.

Neem contact op