Groepenkast vervangen

Home Elektro installatie

Groepenkast vervangen

Heb je nog een ouderwetse stoppenkast in de meterkast hangen? Dan kun je deze stoppenkast vervangen voor een meer betrouwbare en veilige groepenkast, die voldoet aan de normen van deze tijd. Wij vervangen oude stoppenkasten en breiden bestaande groepenkasten uit door het aanleggen van extra groepen. We nemen de tijd om jou te informeren over de verschillende soorten groepenkasten en helpen je bij het samenstellen van de groepenkast voor jouw specifieke situatie. We zorgen ervoor dat de nieuwe groepenkast perfect aansluit op de wensen en eisen, zodat jij jouw huis met een veilig gevoel kunt verlaten.

Vraag een offerte aan

Waarom de groepenkast vervangen?

Allereerst is het goed om te weten wat een groepenkast precies is. Over het algemeen wordt de groepenkast ook weleens aangeduid als meterkast of andersom. Maar dan praten we niet altijd over hetzelfde. Een groepenkast is namelijk de schakel- of verdeelinrichting die in de meeste gevallen in de meterkast wordt geplaatst. De meterkast is dus de gehele ruimte waarin veelal elektra, water en gasvoorzieningen worden geregeld. Een groepenkast, of stoppenkast, is er om de stroom door je woning te verdelen. Een stoppenkast is de verouderde versie van een hedendaagse groepenkast, die tegenwoordig dus steeds meer wordt vervangen.

Stoppenkast vervangen

In oudere woningen is er een grote kans dat er een stoppenkast aanwezig is in de meterkast. Stoppenkast komen echter steeds minder voor, omdat deze vaak worden vervangen. De voornaamste reden voor de vervanging is een verbetering van de veiligheid. Een groepenkast is een stuk veiliger dan een stoppenkast; de kans op brand als gevolg van kortsluiting wordt namelijk aanzienlijk verminderd.

Daarnaast is een groepenkast een stuk gebruiksvriendelijker. Wanneer in een verouderde stoppenkast de stroom uitvalt door kortsluiting, moet vaak de stop worden vervangen. In een groepenkast is het slechts een kwestie van het omzetten van een schakelaar.

Het vervangen van een stoppenkast is niet verplicht. Maar wil je bijvoorbeeld een uitbreiding omdat de huidige stoppen het aansluiten van een nieuw apparaat niet aankunnen? Dan is het in de meeste gevallen de meest verstandige keuze om direct de hele kast te vervangen voor een groepenkast.

Groepenkast uitbreiden

Wordt de keuken vernieuwd en komt hier meer apparatuur in? Of komt er bijvoorbeeld een (elektrische) sauna of verwarmde jacuzzi onder de overkapping in de tuin te staan? Dan kan het voorkomen dat de groep waarop de apparatuur wordt aangesloten het vermogen niet aan kan. Laat dit voor aanschaf van het apparaat goed doormeten door een erkend elektricien of schakel onze installateurs in.

Extra groep aanleggen

Wanneer het vermogen van de apparaten die worden aangesloten op de groep te hoog is, zal er een nieuwe groep moeten worden aangelegd. Je voorkomt hiermee dat er kortsluiting ontstaat of dat de groep er constant uit springt. Je kunt een groepenkast uitbreiden met extra groepen, maar laat dit wel aan een vakman over.

Kosten stoppenkast vervangen

De kosten voor het vervangen van een verouderde stoppenkast of het vervangen van een bestaande nieuwere groepenkast lopen erg uiteen. De kosten zijn bijvoorbeeld afhankelijk van het vermogen dat de groepen kunnen dragen, de kwaliteit van de groepenkast en de installatie. Koop niet zomaar een groepenkast online, maar laat je van tevoren goed adviseren. Wij zullen altijd meedenken over een passende oplossing tegen het meest scherpe tarief.

Omdat ieder project anders is en de wensen per klant verschillen, leveren we uitsluitend maatwerk. Hierdoor kunnen we geen vaste prijzen hanteren zonder dat we de wensen hebben doorgenomen en de situatie kennen. Vertel ons daarom vrijblijvend meer over de behoeften in elektra-voorzieningen, eenvoudig via het aanvraagformulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Werkwijze groepenkast vervangen

Bij Waterland Bouw weten we als geen ander hoe belangrijk het is om de groepenkast op de juiste manier te installeren. We werken snel, efficiënt en vakkundig, zodat jij snel de voordelen van een goede stroomvoorziening en verdeling kunt ervaren. Wij zorgen ervoor dat de groepenkast op een veilige en betrouwbare manier wordt geïnstalleerd en werken hierbij volgens de laatste NEN 1010 normen. Verder houden wij vast aan de volgende waarden;

 • Ruimte voor persoonlijke wensen en eisen
 • Transparantie gedurende het project
 • Heldere (tussentijdse) communicatie
 • Duidelijk ontwerp en plan
 • Gebruik van hoogwaardig en duurzaam materiaal
 • Persoonlijke service
 • Uitstekende nazorg

Nieuwe groepenkast laten plaatsen?

Een nieuwe groepenkast laten plaatsen, of een huidige groepenkast uitbreiden? Schakel de hulp in van de professionals van Waterland Bouw. Wij leveren betrouwbare elektrische installaties in en rondom het huis.

Ons werkgebied is heel Nederland, maar we zijn vooral actief in de volgende plaatsen;

 • Aalsmeer
 • Aerdenhout
 • Alkmaar
 • Heerhugowaard
 • Hoorn
 • Purmerend
 • Wormerveer
 • Haarlem
 • Landsmeer

Vrijblijvend meer te weten komen over onze dienstverlening? Vraag eenvoudig meer informatie of een offerte aan via het contactformulier. Hierin kun je alvast beschrijven wat de wensen zijn. We zullen na het insturen van het formulier zo snel mogelijk contact opnemen om het project te bespreken.

Vraag een offerte aan

Vragen? Of wil je een offerte aanvragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op. We beantwoorden graag al je vragen of bespreken je wensen voor een goede offerte.

Neem contact op