Deens Rabat Schutting

Home Schuttingen

Deens Rabat Schutting

Een Deens Rabat schutting zorgt voor een strakke afscheiding van een erf of tuin. Deze schutting biedt ook veel privacy, aangezien de schuttingplanken in elkaar vallen en er hierdoor geen doorkijk mogelijk is. Omdat er meestal zwarte potdeksel planken worden gebruikt, heeft een schutting van Deens rabat een moderne en luxe uitstraling. Deens rabat schutting zijn nu echt in opkomst, het is een triple profiel plank waardoor de planken zeer verfijnt en designvol uit.

Vraag een offerte aan

Wat is een Deens Rabat schutting?

Triple profiel Deens rabat is een specifieke variant van Deens rabat schuttingen. Het verschil zit hem in het aantal overlappende planken dat wordt gebruikt bij het maken van de schutting. Bij een triple profiel Deens rabat schutting worden drie planken over elkaar heen geplaatst, in plaats van twee planken bij de standaard Deens rabat schutting.

Door het gebruik van drie overlappende planken ontstaat er extra stevigheid en isolatie, waardoor deze variant van Deens rabat zeer geschikt is voor mensen die op zoek zijn naar maximale privacy en duurzaamheid. Triple profiel Deens rabat is verkrijgbaar in verschillende houtsoorten en afwerkingen, waardoor het gemakkelijk is om een schutting te vinden die past bij jouw wensen en behoeften.

Triple profiel Deens rabat schuttingen zijn zeer populair vanwege hun hoge kwaliteit en duurzaamheid. Het gebruik van drie planken zorgt voor extra bescherming tegen wind en regen, waardoor deze schuttingen geschikt zijn voor alle weersomstandigheden. Bovendien biedt triple profiel Deens rabat maximale privacy door de overlap van drie planken, waardoor er geen kieren ontstaan tussen de planken.

Als je geïnteresseerd bent in triple profiel Deens rabat schuttingen, kun je het beste contact opnemen met ons voor een vrijblijvende offerte

Verschil Deens rabat en Potdeksel planken

Deens rabat en potdeksel planken zijn beide veelgebruikte technieken voor het bekleden van gevels en het maken van schuttingen. Het grootste verschil tussen de twee technieken zit hem in de manier waarop de planken worden geplaatst.

Bij Deens rabat worden de planken over elkaar heen geplaatst, waarbij de ene plank de andere overlapt. Dit zorgt voor een mooie en strakke afwerking waarbij geen kieren tussen de planken ontstaan. Hierdoor biedt Deens rabat een goede bescherming tegen wind en regen, en biedt het veel privacy.

Bij potdeksel planken worden de planken schuin over elkaar heen geplaatst, waardoor er een overlap ontstaat waarbij de bovenste plank de onderste plank bedekt. Dit zorgt voor een speels effect en geeft een gevel of schutting een rustiek en landelijk uiterlijk. Door de overlap van de planken kan regenwater gemakkelijk weglopen, wat bijdraagt aan de duurzaamheid van de constructie.

Een ander verschil tussen Deens rabat en potdeksel planken is de manier waarop de planken zijn afgewerkt. Bij Deens rabat zijn de planken vaak rechthoekig en strak afgewerkt, terwijl potdeksel planken vaak schuin aflopen en een ruwer uiterlijk hebben.

Kortom, het grootste verschil tussen Deens rabat en potdeksel planken zit hem in de manier waarop de planken worden geplaatst en het uiterlijk van de constructie. Beide technieken bieden echter veel voordelen en zijn geschikt voor verschillende toepassingen, afhankelijk van de gewenste stijl en functionaliteit.

Deens rabat douglas

Deens rabat is er ook in verschillende kwaliteiten, waaronder Deens rabat Red Class. Dit is een hoogwaardige kwaliteit Deens rabat, geproduceerd uit Noord-Europees grenen hout met een mooie, dieprode kleur. Het hout is speciaal geselecteerd en behandeld om een lange levensduur te garanderen.

Deens rabat Red Class is een goede keuze voor wie op zoek is naar een duurzame, onderhoudsvriendelijke en mooie gevelbekleding of schutting. Het hout is namelijk thermisch behandeld, wat zorgt voor een betere weerstand tegen insecten, rot en vocht. Hierdoor heeft het hout weinig onderhoud nodig en blijft het er mooi uitzien gedurende vele jaren.

Bovendien heeft Deens rabat Red Class een strakke uitstraling door de overlappende planken. Dit geeft een moderne look aan de gevel of schutting. De dieprode kleur van het hout zorgt voor een warme en gezellige uitstraling. Het is een veelzijdige keuze die past bij verschillende woonstijlen.

Al met al is Deens rabat Red Class een hoogwaardige en duurzame keuze voor wie op zoek is naar een mooie gevelbekleding of schutting. De hoge kwaliteit van het hout zorgt voor een lange levensduur en weinig onderhoud. De strakke uitstraling en warme kleur maken het een veelzijdige keuze voor verschillende toepassingen.

Voordelen Deens rabatdelen

 • Douglas is erg sterk, recht en stevig. Tegelijkertijd is douglas relatief licht in gewicht.
 • Douglas hout is makkelijk te bewerken. Hierdoor is het uitermate geschikt voor schuttingen, tuinhuizen of overkappingen op maat.
 • Het is makkelijk in onderhoud. Afhankelijk van de uitstraling die je mooi vindt, heeft Douglas hout nauwelijks onderhoud nodig. Wanneer er geen onderhoud wordt gepleegd, zal een douglas plank op den duur vergrijzen. Wil je dit tegengaan? Dan zal de plank bijvoorbeeld jaarlijks moeten worden geïmpregneerd.

Nadelen Deens rabat douglas

Over het algemeen is douglas een uitstekende materiaalkeuze als je kijkt naar de prijs/kwaliteitverhouding. Toch heeft Douglas ook een aantal nadelige karakteristieken die we graag noemen, zodat je een overwogen keuze kunt maken voor het type schutting;

 • Montage: De montage van Deens rabat vergt meer nauwkeurigheid en expertise dan bijvoorbeeld potdekselplanken. Het is belangrijk dat de planken op de juiste manier worden geplaatst om te voorkomen dat er vocht tussen de planken komt.
 • Beperkte kleuropties: Deens rabat is meestal verkrijgbaar in beperkte kleuropties, zoals naturel of zwart. Dit kan een nadeel zijn als je op zoek bent naar een specifieke kleur.
 • Onderhoud: Om de levensduur van Deens rabat te verlengen, is het belangrijk om het regelmatig te onderhouden. Dit houdt in dat het hout geïnspecteerd en gereinigd moet worden en eventueel opnieuw behandeld moet worden met olie of verf.
 • Kosten: Deens rabat is doorgaans duurder dan andere soorten houten gevelbekleding, zoals potdekselplanken. Dit komt doordat het productieproces complexer is en er meer hout nodig is om eenzelfde oppervlakte te bedekken.

Deens rabat zwart

Zwart Deens rabat is een populaire keuze voor wie op zoek is naar een moderne en eigentijdse uitstraling voor hun gevelbekleding of schutting. Het is gemaakt van dezelfde hoogwaardige houtsoorten als traditioneel Deens rabat, maar is behandeld met een zwarte beits om het een unieke uitstraling te geven.

Een van de voordelen van zwart Deens rabat is dat het een hoge duurzaamheid heeft. Het hout is thermisch behandeld om het te beschermen tegen rot, schimmels en insecten, waardoor het geschikt is voor gebruik in alle weersomstandigheden. Bovendien zorgt de zwarte beits ervoor dat het hout minder snel verkleurt of vervaagt door blootstelling aan UV-stralen.

Schutting verlichting

Bij het plaatsen van een schutting kan er worden gekozen voor het verwerken van verlichting in de schutting. Dit is een optie die de schutting helemaal af maakt! We zorgen hierbij voor al het elektrawerk en verwerken de gewenste verlichting mooi in de Deens rabat schutting. Desgewenst kunnen we ook de rest van de tuinverlichting aanleggen.

schutting verlichting
verlichting schutting

Deens Rabat schutting laten plaatsen?

Bij Waterland-Bouw begrijpen we dat elke klant uniek is en een specifieke visie heeft voor hun tuin. Daarom bieden ze een breed scala aan opties en afwerkingen voor Deens rabat schuttingen, zodat je de perfecte schutting voor jouw tuin kunt vinden. Van verschillende houtsoorten tot verschillende kleuren en afwerkingen, Waterland-Bouw heeft alles wat je nodig hebt om jouw droomtuin te realiseren.

Bovendien is Waterland-Bouw niet alleen gespecialiseerd in Deens rabat schuttingen, maar ook in andere soorten schuttingen en buitenprojecten. Of je nu op zoek bent naar een houten terras, een veranda of een pergola, het team van Waterland-Bouw kan jou helpen om jouw ideale buitenruimte te creëren.

 • Aalsmeer
 • Aerdenhout
 • Alkmaar
 • Amsterdam
 • Loosdrecht
 • Purmerend
 • Wormerveer
 • Vinkeveen

Schutting Deens rabat dubbelzijdig

Met een schutting creëer je een afscheiding, vaak tussen 2 kavels. Om die reden wordt er meestal samen met buren besloten om een nieuwe schutting te plaatsen. Het voordeel van onze constructie, is dat er aan beide kanten van de schutting gekozen kan worden voor ander materiaal. Willen de buren liever een naturel plank, maar wil jij liever zwart? Geen probleem! De constructie die wij neerzetten is voor bijna alle situaties geschikt.

Kosten schutting

Omdat we alleen maatwerk leveren, hebben onze schuttingen hebben geen vaste prijzen. We nemen graag alle wensen mee in het voorstel en voorzien je graag van advies. Vraag eenvoudig en vrijblijvend een offerte aan via het formulier en geef de belangrijkste wensen alvast aan ons door.

Vraag een offerte aan

Wij zijn erg tevreden over onze nieuwe schutting. Er werd goed met ons mee gedacht. Het zijn vakmensen en werken hard door. Snel en makkelijk contact te leggen met Remon. En wat ook erg fijn was dat de schutting snel geplaatst kon worden. Wij raden waterland schuttingen echt aan!

Stephanie Hol

We hebben Remon en zijn collega’s (tot nu toe) een oude schutting laten verwijderen, 14 strekkende meter Zweeds Rabat schutting laten plaatsen en een tuinbak van circa 3,5 x 4 laten maken. Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. De communicatie is snel en efficiënt. Goede adviezen waar nodig en overleg wanneer nodig. De uitvoering is prima en conform planning. En het zijn hardwerkende, vriendelijke en betrouwbare mannen. De volgende klus wordt waarschijnlijk een fietshok met laadpunten😄

Ilas Bosch

Vragen? Of wil je een offerte aanvragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op. We beantwoorden graag al je vragen of bespreken je wensen voor een goede offerte.

Neem contact op