Beton Fundering Tuinhuis

Home Bouw

Beton Fundering Tuinhuis

Bij het opbouwen van een tuinhuis, overkapping of schuur is het belangrijk dat er een stevige fundering wordt geplaatst, waarop het bouwwerk kan worden neergezet. Een beton fundering is in veel gevallen het meest stevige fundament, waarbij je direct de voordelen hebt van een veelzijdige en onderhoudsvriendelijke betonvloer in jouw tuinhuis of overkapping. Waterland Bouw verzorgt zowel het aanleggen van een betonnen fundering als het plaatsen van een overkapping, tuinhuisje of schuur op maat, waardoor je maar met één partij te maken hebt voor jouw project.

Vraag een offerte aan

Welke fundering tuinhuisje?

Je wilt een tuinhuisje, overkapping of schuur plaatsen en doet onderzoek naar de beste fundering voor jouw project. Afhankelijk van de ondergrond en het voorgenomen bouwwerk, zul je waarschijnlijk verschillende vormen van funderingen tegenkomen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een ondervloer van tegels op een aangetrild zandbed, een ondervloer op basis van een vlonderconstructie of een volledig betonnen fundering.

De laatste biedt de meest solide basis, maar is tegelijkertijd lastig wanneer je niet beschikt over de juiste kennis en materialen. Dat weerhoudt men er vaak van om voor een betonnen fundering te kiezen.

Voordelen betonfundering tuinhuis

Een betonfundering biedt vele voordelen. Eén daarvan is natuurlijk de stevigheid van de constructie, waardoor je niet zo snel last zult hebben van verzakkingen. Daarnaast heb je met een betonnen fundering direct de basis liggen voor een mooie strakke vloer. De betonvloer wordt namelijk netjes door ons afgevlakt waarna het optioneel nog met een betonverf kan worden afgewerkt.

Een betonvloer is een echte meerwaarde voor jouw tuinhuis, schuur of overkapping. Het geeft het bouwwerk namelijk veel meer een huiselijk gevoel (bijvoorbeeld i.c.m. een mooi kleed of andere aankleding). Je zult zien dat je het daardoor ook veel vaker als leefruimte gaat gebruiken. Daarnaast is het gemakkelijk schoon te houden, in tegenstelling tot bijvoorbeeld tegels.

Werkwijze aanleggen fundering tuinhuis

Bij Waterland Bouw nemen we het gehele bouwproject uit handen. Over het algemeen doorlopen we de volgende stappen bij het plaatsen van een betonfundering in combinatie met een tuinhuis of overkapping;

1. Tekening en offerte

Bij het plaatsen van een tuinhuis of ander bouwwerk met een betonnen fundering, is een goed plan het halve werk. Daarom maken we desgewenst en optioneel een 3D tekening om te visualiseren hoe jouw tuin of bouwproject eruit komt te zien. We brengen daarnaast alle kosten in kaart, zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

2. Bekisting maken

Bij de start van het bouwproject maken we eerst bekisting. Dit is altijd de eerste stap bij het leggen van een betonfundering. Dit zorgt ervoor dat het beton niet weg kan stromen en we het beton kunnen verstevigen met bouwstaalmatten. In deze fase houden we ook rekening met eventuele leidingen die moeten worden gelegd.

3. Beton storten en afwerken

Wanneer de bekisting klaar is, storten we het beton. Je hoeft hiervoor geen andere partij in te schakelen. Wij verzorgen het gehele proces, waardoor er ook geen verwarring kan ontstaan en de verantwoordelijkheid voor het bouwproject alléén bij ons ligt.

4. Op- en afbouw van het bouwwerk

Een beton fundering is geschikt voor verschillende bouwwerken. Wij bouwen bijvoorbeeld tuinhuisjes, schuurtjes of overkappingen geheel op maat. Zo kunnen we al jouw wensen realiseren en wordt je niet beperkt door standaard constructies. Bekijk ook eens onze reeds uitgevoerde projecten ter inspiratie. of vraag direct een offerte aan!

Vraag een offerte aan
fundering overkapping
beton fundering tuinhuis

Bouwprojecten op maat

De betonnen fundering wordt specifiek gestort voor het bouwwerk dat daarop door ons kan worden geplaatst. De mogelijkheden hierin zijn bijna eindeloos. Wil je bijvoorbeeld een mooie overkapping of tuinhuis, dan kunnen we dit bijvoorbeeld ook afwerken met een glazen schuifwand in een mooi zwart aluminium frame. Steeds meer mensen kiezen hiervoor zodat de buitenruimte vaker gebruikt kan worden, en zelfs als thuiskantoor kan worden ingericht!

Verschillende afwerkmogelijkheden

Wanneer je een bouwproject in gedachten hebt, zijn er nog veel keuzes te maken. Bijvoorbeeld in de afwerking van de wanden. In de constructies die wij plaatsen, kun je qua gevelbekleding bijvoorbeeld kiezen uit o.a. Zweeds Rabat, Deens Rabat, Triple blokprofiel, of Douglas Potdeksel planken. Uiteraard denken we ook graag mee over andere afwerkingen zoals het integreren van verlichting.

Fundering tuinhuis laten plaatsen?

Zie je op tegen het zelf maken van een fundering en het plaatsen van een tuinhuis? Kies voor kwaliteit en laat ons jouw (tuin)project tot in de puntjes verzorgen en jouw verwachtingen overtreffen.

Waterland Bouw is de specialist in Nederland als het gaat om het plaatsen van schuttingen, tuinhuisjes, overkappingen en schuurtjes op maat. We onderscheiden ons door het gebruik van hoge kwaliteit materialen, vakkennis, nauwkeurige installaties en oer-Hollands hard werken. We denken graag mee met de klant om tot het beste resultaat tegen een scherpe prijs te komen.

Ons werkgebied is heel Nederland, maar we zijn vooral actief in de volgende plaatsen;

  • Aalsmeer
  • Aerdenhout
  • Alkmaar
  • Amstelveen
  • Heerhugowaard
  • Hoorn
  • Purmerend
  • Wormerveer
  • Zaandam

Kosten beton fundering

Omdat we uitsluitend maatwerk leveren, hanteren we geen vaste tarieven voor een betonnen fundering. Dat komt omdat onze klanten in de meeste gevallen niet alleen een betonfundering laten plaatsen, maar hier bijvoorbeeld ook een schuur op willen laten bouwen. We nemen graag al je wensen mee in ons voorstel en voorzien je graag van advies. Vraag eenvoudig en vrijblijvend een offerte aan via het formulier en geef de belangrijkste wensen alvast aan ons door.

Vraag een offerte aan

Dit zijn vakmensen die alles tot in detail hebben verzorgd. Ik ben heel tevreden met mijn nieuwe schutting met poort.

Jaap Sietses

Heel mooie schutting neergezet. Degelijke constructie en snel en netjes gewerkt.

Edzo Bakker

Vragen? Of wil je een offerte aanvragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op. We beantwoorden graag al je vragen of bespreken je wensen voor een goede offerte.

Neem contact op